Yeminli Tercüme Bürosu Nedir? Ankara Yeminli Tercüman Listesi

Ankara'daki En İyi Yeminli Tercüme Bürosu Listesi

0

Günümüzde pek çok farklı iş gereği farklı dillere ihtiyaç duyulur. İstenilen çeviriler tercüme bürosu ve tercümanlar vasıtasıyla yapılabilir. Eğer bazı kurumlar tarafından talep edilen resmi evrakların çevirisinin yapılması gerekiyorsa bu konuda yeminli tercümanlar devreye girer.

Yeminli tercümanlar, noter onaylı yasal belgelerin resmi tercümesini yapmak ile görevlidir. Yeminli tercümanın görev tanımı içerisine; tercümanın gerekli belgeleri tercümesi istenen dile çevirmesi girer. Bunun yanında tercümesi yapılacak olan metinde yer alan terminolojik ifadeleri çeviri yapacağı dile uyumlu bir şekilde çevirmesi gerekir.

Tarih, meblağ ve istatistiklere dikkat edilmesi önemlidir ve  bununla birlikte kişisel bilgileri gizli, güvenli tutmak zorundadırlar. Ankara yeminli tercüman listesi yazımızın ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

Yeminli Tercüme Bürosu Nedir?

Yeminli tercüme bürosu diğer normal tercüme bürolarına göre daha güvenilirdir. Türkiye’deki noterler tarafından verilmiş olan bir belgenin, resmi evrakın tercüme yetkisi verilmiş olan kişiye yeminli tercüman adı verilir.

Yeminli tercümanlar evraka imza atarlar ve kaşe basarlar ve böylece tüm sorumluluğu üzerlerine aldıklarını kabul ederler. Yeminli tercüme bürolarında yapılan çeviriler imzalı ve kaşelidir. Çevirisi yapılan evrakların üzerinde yeminli tercümanın ıslak imza ve kaşesi bulunması zorunludur. Bu şekilde tercümesi yapılan belgeler noter onaylı tercüme olarak kabul edilir.

En İyi Ankara Yeminli Tercüman Listesi

Yeminli tercümanın imzaladığı ve kaşelediği tercümeler yeminli tercüme olarak adlandırılır. Yeminli tercümeler noter aracılığı ile yapılır ve tercümanlık yapacak olan kişinin yabancı dil seviyesinin yeterli olması gerekir.

1. Onat Tercüme

Ankara yeminli tercüman Almanca arayışında olanlar için hizmet veren Onat Tercüme, hukuki alanda, tıbbi alanda, bilgisayar ve bilişim teknolojileri alanında, patent, yapı ve inşaat gibi alanlarda uzman tercüme hizmeti vermektedir. İlgili alam terminolojisine sahip, Almanca eğitim görmüş ve bu alanda faaliyet göstermiş kuruluşlarda çalışmış tercümanlar ile hizmet verir.

Onat Tercüme ekşi kullanıcılarından birinin tanımı ile; “Karşımızda nasıl bir kurum ve işletme görmek istiyorsak ve nasıl bir hizmet almak istiyorsak ona göre çalışıyoruz diyen merkezi Kızılay Ankara’da bulunan bir tercüme bürosudur.” Demiştir. Ayrıca Onat Tercüme şikayet olarak herhangi bir değerlendirme almamış olup güvenli hizmet veren bir tercüme bürosudur.

2. Bozok Tercüme

Ankara Kızılay tercüme büroları arasında yer alan Bozok Tercüme, genel olarak tüm dillerde noter yeminli tercüme hizmeti veren bir çeviri bürosudur. Pek çok farklı dilde tercüme hizmeti vermekle birlikte akademik, hukuki, teknik, ticari, tıbbi, sözlü alanlarda çevirmenler tarafından çeviri hizmeti verilir.

Yeminli Tercüman Ankara Kızılay bölgesinde tercih edilebilecek tercüme büroları arasında yer alan Bozok Tercüme aracılığı ile yapacağınız tercümeleri tercüme bürolarına gelmeden de yaptırabilirsiniz. Bunun için Bozok Tercüme bürosu ile iletişime geçerek uygun fiyatlı tercüme hizmeti alabilirsiniz.

3. OSB Tercüme

Yeminli tercüman Ankara Çayyolu bölgesinde yani Ankara’nın en büyük ilçelerinden olan Yenimahalle’de yer alan OSB Tercüme, yeminli tercüme hizmeti vermektedir. Firma Ankara merkezlidir ve Yenimahalle’ye bağlı Çayyolu mahallesinde yer almaktadır.

Noter onaylı tercüme hizmeti veren OSB Tercüme, çeviri işlemleriniz için yardım alabileceğiniz bir yerdir. Farklı dillerde çevirmenlere ihtiyaç duyulması durumunda yeminli tercüman bürosu olarak tercih edilebilecek bir çeviri bürosudur.

4. Net Tercüme Ofisi

Yaklaşık olarak 15 senedir tercüme hizmeti veren bu ofis; teknik, hukuki veya medikal sektör gibi pek çok farklı sektörde çeviri hizmeti veren deneyimli personellere sahip bir ofistir.

5. Infoyed Yeminli Tercüme Bürosu

Tercüme Bürosu

Pek çok farklı kategoride tercüme hizmeti veren İnfoyed Yeminli Tercüme Bürosu, hızlı doğru ve güvenilir çeviri yapan kaliteli bir tercüme bürosu olarak karşımıza çıkmaktadır.

6. Fırat Tercüme

Kızılay Tercüme büroları arasında yer alam Fırat Tercüme, tüm dünya dillerinde çeviri yapan nadir firmalardan biri olarak bilinmektedir. Yaklaşık olarak 39 yıldır bu işi yapmaktadır ve deneyimli kadroya sahiptir.

7. Bora Tercüme

Aselsan, Nurol Makine, Türk Deniz Kuvvetleri, SGK ve 30’a yakın güçlü referansı bulunan bir tercüme bürosu olarak bilinmektedir.

8. Karanfil Tercüme

1994 yılından itibaren hizmet veren ve 360 derece çeviri sistemini benimsemiş olan bir firmadır. 360 derece çeviri sistemi sayesinde daha doğru bir çeviri hizmeti verilmesini sağlayan bir firmadır.

9. Başaran Yeminli Tercüme

Ankara yeminli tercüman listesi içerisinde yer alan bir diğer tercüme bürosu da Başaran Yeminli Tercüme bürosudur. 10 yıllık deneyime sahip olan bu firma kaliteli ve ekonomik tercüme hizmeti vermektedir.

10. Dıraman Tercüme

Pek çok alanda tercümanlık hizmeti veren bir firma olan Dıraman Tercüme, özellikle lisans, master ve doktora öğrencilerinin çevirileri konusunda hızlı bir şekilde hizmet veren etkili bir ofistir.

İlginizi çekebilecek diğer konular: Kadın Modam Genel Kategorisi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.