Cilt Bakım Rutini Oluşturmak İçin 7 Etkili Yöntem

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı

0

Cilt bakım rutini oluşturmak için ne yapmak gerekir ? Kusursuz bir cilt için hangi rutinleri takip etmek gerekir? Gelişen dünya düzeni, iklim ve hava koşullarının değişmesi ve artan hava kirliliği gibi faktörler ile cilt dokusu bozulmakta.

Cildine değer veren her insanın mutlaka cilt bakım rutini oluşturması gerekmektedir. Sağlıklı bir cilt için mutlaka düzenli uyku, yeteri kadar su ve dengeli beslenmek çok önemlidir.

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı ? Cilt Bakımında 7 Etkili Yöntem

Cilt bakım rutini oluşturmak için öncelikle kişinin cildini iyi tanıması gerekir. Cildin ihtiyacına göre yönelik ürünleri düzenli kullanmak önemlidir.Cildiniz ihtiyaçlarını belirlediniz. Fakat hala aklınızda cilt bakım rutini nasıl oluşturulmalı? sorusu varsa bu 7 adımı takip etmeniz birçok uzman tarafından tavsiye edilmektedir.

1 – Cildinizi Mutlaka Temizleyin

cilt-bakim-rutini-olusturmak
Cilt Bakım Rutini Oluşturmak

İyi temizlenen bir cilt sağlıklı ve parlak olur. Bu nedenle ilk olarak cildinizi makyaj ve kirden arındırmanız gerekmektedir. Cilt tipinize uygun olan yüz temizleme ürünü ile sabah akşam cildinizi temizlemeniz gerekmektedir. Yağlı ve su bazlı temizleyiciler de cildiniz için oldukça faydalı olacaktır.

2 – Tonik Kullanın

Tonik kullanımı cilt bakım rutini sırası içerisinde ikinci önemli adımdır. Cildinizin iyi bir şekilde temizlenmiş olmasını arzu ediyorsanız tonik kullanımını cilt bakım rutini oluşturmak için önemli bir adımdır. Özellikle yağlı cilde sahip kişilerin gözeneklerini sıkılaştırması için önemli bir adımdır. Cilt tipinizin ihtiyacına göre seçmiş olduğunuz toniğin alkol içermediğinden emin olun.

3 – Retinol ya da AHA / BHA Kullanın

cilt-bakim-rutini-olusturmak

Doğru bir cilt bakım rutini sırası oluşturmak istiyorsanız mutlaka asitlere bir şans verin. Retinol, A vitamini molekülüdür. Güçlü peeling özelliği sayesinde cildi ölü deri ve hücrelerden arındırır. Cildi içten dışa onarır ve hyalüronik asit üretimini hızlandırır. Böylece cilt daha genç yaşlanır ve elastikiyet ini kaybetmez. Bu nedenle cilt bakım rutini oluşturmak için önemlidir.

AHA / BHA içeren asiler ise, içerisinde meyve ve sütten elde edilmiş olan glikolik, laktik ve malik asit bulundurur. Bu iki asit cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Cildin en alt tabakalarında yer alan kiri çözer. Tıkanan gözenekleri açar ve cilt üzerinde yer alan ölü hücreleri arındırır.

AHA’ların cilt yüzeyinde BHA’ların ise akneye yatkın cilt tipleri için genellikle cildin altında etki göstermektedir. Bu asitler cilt bakım rutini oluşturmak için etkili bir adımdır.

4- Serum Kullanın

Cilt bakım rutini oluşturmak için en önemli adımlardan biri de serum kullanımıdır. Serumlar, Cilt lekelerini, yaşlanma belirtilerini ve ciltteki sıkılık kaybını en aza indirmek için üretilmiştir. Hyaluronik asit içeren serumlar cildin daha nemli görünmesini sağlar. C vitamini içeren serumlar ise cildin aydınık ve parlak görünmesine yardımcı olur.

5 – Göz Kremi Kullanın

cilt-bakim-rutini-olusturmak

Göz çevresi cildinizin diğer yüzeylerine göre en hassas olan bölgedir. Bu nedenle bu bölgeye kullanacağınız ürünler oldukça önemlidir. Göz çevrenizin nemli olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü kuru kalan göz çevreniz daha çabuk kırışacak ve ince çizgilerde artış meydana gelecektir.

Cilt bakım rutini oluşturmak için öncelikle iyi bir göz kremi edinin ve kremi aksatmadan her gün göz çevrenize uygulayın.

6 – Nemlendirici Kullanmaya Özen Gösterin

Genellikle yağlı cilde sahip olan kişiler nemlendirici kullanmaktan kaçınabilir. Fakat etkili bir cilt bakım rutini oluşturmak istiyorsanız nemlendirici kullanmak önemli bir adımdır. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmek cildinizin daha parlak, nemli ve ışıl ışıl olmasını sağlayacaktır.

7 – Cilt Bakım Rutini Oluşturmak İçin Son Adım: Güneş Kremi

cilt-bakim-rutini-olusturmak

Güneşin iyi bir D vitamini kaynağı olduğu bir gerçek. Fakat UV ışınlarına fazla maruz kalmak cildinizi yaşlandıracaktır. Bu nedenle güneş kremi kullanma alışkanlığı edinmeniz gerekmektedir. Bu adımı sadece gündüz kullanmanız gerektiğini belirtmekte fayda vardır. Yüzünüz için seçeceğiniz güneş kreminin cilt tipinize uygun olmasına dikkat etmeyi lütfen unutmayın.

İyi Bir Günlük Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

İlerleyen yaş ile birlikte vücudumuzdaki hücre yenilemesi de gittikçe azalmaya başlar. Vücuttaki kolajen üretimi yavaşlamaya başlar ve cilt yaşlanır. Kuruluklar artar böylece yüzde çizgiler oluşmaya başlar. Bu nedenle hassas olan cildimiz için yukarıda sayılan yöntemleri uygulamak cildiniz için yararlı olacaktır. Etkili bir cilt bakım rutini oluşturmak cildinizin yaşlanmasını geçiktirir ve güzel görünmesini sağlar.

Akşam Cilt Bakım Rutini Oluşturmak Farklı Mıdır ?

cilt-bakim-rutini-olusturmak

Cilt gece kendini yenilemeye başlar. Yapacağınız bakımlar ile cildin kendini yenilemesine yardımcı olursunuz. Peki akşam cilt bakım rutini nasıl oluşturulur?

Akşam yapacağınız bakım rutinininize protein ve lipitlerden zengin yağ bazlı cilt ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Cildi derinlemesine arındıran kimyasal peeling veya retinol gibi ürünlerin akşam tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca akşam rutininize dudak bakımını da ekleyebilirisiniz. Bunların dışında kalan rutin sıralamaya hem gündüz hemde gece devam etmekte bir sakınca yoktur.

Haftalık Cilt Bakımı Sıralaması Nasıl Olmadır?

Cilt bakımına dikkat eden kişiler haftalık cilt bakım rutini nasıl oluşturulmalı sorusuna cevap aramaktadır. Haftalık cilt bakım rutini oluşturmak için sıralama şöyledir. İlk olarak cildinizi makyaj ve kirden arındırın ardından tonik kullanın. Daha sonra haftalık uygulayacağınız maskeler ile cildinizi sağlıklı bir görünüme kavuşturun.

Cilt bakım rutini oluşturmak için cildinizde bulunan kusurlara yönelik ürünler kullanın. Serumlar ile cildinizi canlandırın ve daha sonra ihtiyacı olan nemi geri kazandırmak için nemlendirici kullanmayı unutmayın. Son olarak göz çevresi için kullanacağınız krem ile haftalık cilt bakım rutini nasıl oluşturulur düşüncesinden kurtulmuş olursunuz.

Cilt Bakım Rutini Sıralaması Önemli Midir?

Kullandığınız ürünlerin cildinize etki etmesini istiyorsanız size söylenen adımları doğru bir şekilde takip edin. Sıralamayı doğru takip etmediğiniz takdirde cildinizde beklediğiniz etkiyi göremeyebilirsiniz. Hatta cilt problemleri ile karşı karışya kalabilirsiniz.

Güneş kremi üzerine serum ya da krem gibi ürünler sürerseniz güneş kreminin etkisi azalacak ve cildiniz güneş ışıklarına maruz kalacaktır. Bu nedenle cilt bakım rutini oluşturmak için sıralamanın doğru bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rutini Oluşturmak Neden Önemlidir?

cilt-bakim-rutini-olusturmak

Yağlı bir cilde sahip olan kişiler cilt bakım rutini oluşturmak konusunda kararsız kalabilmektedirler. Yağlı ciltler için cilt bakım rutini oluşturmak önemlidir. Çünki ciltte oluşan fazla sebumu dengeleyerek cildin daha sağlıklı olması sağlanır. Bu nedenle yağlı bir cilde sahip olan kişilerin kendi cilt tiplerine göre ürün kullanması tavsiye edilmektedir.

Ayrıca cildinizi temizlerken sıcak sudan ve alkol bazlı ürünlerden uzak durmanız gerekmektedir.

Karma Cilt Bakım Rutini Neden Yapılmalıdır?

Her cilt tipinde olduğu gibi karma cilde sahip olanlarında günlük bakım rutinlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Tüm cilt gruplarında cilt bakım rutin sırası aynıdır. Burada farklı olan konu ise kullanacağınız ürünlerdir. Cilt tipinize uygun ürünler tercih ettiğiniz takdirde cildinizde fark edilir bir iyileşme gözlemleyeceksiniz

Kore Cilt Bakım Rutini Oluşturmak Farklı Mıdır?

Cilt bakım rutini sıralaması tüm dünyada hemen hemen aynıdır. Fakat güzel ve oldukça kusursuz bir cilde sahip olan Koreli kadınların günlük rutinleri merak edilmektedir. Cilt bakım rutinlerine çocukluktan başlayan Koreli kadınlar genellikle doğal içerikler kullanmaya özen gösterirler.

Günlük cilt bakım rutini oluşturmak için doğadan elde ettikleri pirinç suyu, propolis, salyangoz salgısı, ve bal gibi ürünlerden faydalanarak kusursuz bir cilt görünümü elde etmektedirler.

 

İlginizi Çekebilir: Genç Kalmanın Sırrı! 7 Maddede Genç Kalmanın Sırrı!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.