Yağ Yakmak İçin Yapılacaklar | Hızlı Yağ Yaktıran 3 Öneri

0

Yaz aylarında birçok insanın başına dert olan yağ yakmak, oldukça zor ve çözülmesi uzun zaman alan bir konu olabiliyor. Uzun süreler boyunca vücutta yer edinmiş ve inatçı yağları eritmenin birçok yolu bulunuyor fakat en hızlı ve kesin sonuçlar veren yağ yakma yöntemlerini aralarından seçmek bir hayli zor.

Yağ Yakmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Peki, en hızlı yağ yakmak için çözüm yolları nelerdir? Hızlı ve sağlıklı yağ yakmak için nasıl bir yöntem uygulanmalıdır? Bu yazımızda sizin için en hızlı yağ yaktıran 3 yöntemi vereceğiz. Haydi, siz de bu yaza fit ve yağsız bir vücut ile girin!

1-Yağ Yakıcı Egzersizler Yapmak

Yağ yakmak
Yağ yakmak

Yağ yakma ve kilo verme konusunda araştırma yapan ve bu dertten muzdarip olan birçok insanın karşılaştığı en çok tavsiye edilen yöntem şüphesiz egzersiz yapmaktır. Bu yöntem, kulağınıza her ne kadar klişe ve sıradan gibi gelse de aslında hızlı bir şekilde yağ yakmanın kesin çözümlerinden biridir.

Egzersiz yapmak, haftalar hatta bazen günler içinde gözle görülür bir şekilde olumlu bir değişime neden olur. Üstelik bu değişimleri görmek için çok ağır antrenmanlar yapmanıza da gerek yoktur. Her hafta düzenli olarak 2-3 gün egzersize vakit ayırmak çoğu kişi için yeterlidir. Bu sıklık kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir fakat nihayetinde sonuçlar tatmin edicidir. İşte sizin için birkaç yağ yakıcı hareket önerisi:

  • Squat yapmak: Sırt düz bir şekilde arka bacaklardan destek alınarak çömelme hareketidir. Vücuttaki birçok kası çalıştırdığı bilinir. Özellikle arka bacak ve kalçaya etki etse de yağ yakma konusunda gerçekten en etkili hareketlerdendir.
  • İp atlamak: Zıplamaktan daha eğlenceli ve kollara da etki eden bir egzersiz arıyorsanız ip atlamak en ideal yoldur. Bacaklar, kalça, kollar gibi vücudun onlarca kasına etki eder.
  • Koşu yapmak: Isınma için en çok tercih edilen ve en kolay yağ yakma yöntemidir. Ortalama yarım saatlik bir koşu, yağ yakmada oldukça etkilidir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta, tempolu koşulardan sonra aniden hareket etmeyi bırakmak yerine hareketleri yavaşlatarak yürümek ve sonrasında durmak olacaktır.
  • Mekik Çekmek: Özellikle karın bölgesindeki yağlar için bire bir hareketlerden biri olan mekik, başlarda zor olsa da kısa sürede etkisini gösterir. Yağ kaybederken direnç kazanmak istiyorsanız deneyebilirsiniz.

2-Yağ Yakıcı Besinler Tüketmek

Yağ yakmak
Yağ yakmak

Doğada birçok besin yağ yakma ve kilo verme sürecine katkıda bulunur. Bunlardan en çok bilinenleri ve tercih edilenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Limon: Tek başına tüketildiğinde yağ yakma etkisi bulunmaz fakat egzersiz ile birlikte tüketilirse içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde yağ yakıcı hormonları uyaran bir yiyecektir. Bir şişe suya atılan birkaç parça limon, yağ yakmada size yardımcı olacaktır.
  • Yumurta: Kahvaltıların vazgeçilmez öğünlerinden biri olan yumurta, tok tutma özelliği sayesinde yağ yakmak ve kilo vermek konusunda oldukça etkilidir. Bir süre açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur.
  • Kahve: Metabolizma hızını yaklaşık olarak yüzde 11 oranında arttırdığı düşünülen kahve, kısa sürede sonuç alınabilecek etkili bir yöntemdir. İçerisinde bulunan kafein kararında kullanıldığında vücudumuza bir zararı olmasa da fazla kafein kalp çarpıntısı gibi sorunlara sebep olabilir. Bu nedenle gün içerisinde çok fazla kafein tüketmemeye dikkat edilmelidir.
  • Elma Sirkesi: Özellikle aç karna tüketilen elma sirkesi, metabolizma hızını arttırarak yağ yakım sürecini hızlandırır. Vücuttaki zararlı maddeleri ve toksinleri de attığı bilinir ve bu sayede vücutta su tutulmasını engeller.
  • Elma: Bol miktarda lif içerir ve bu nedenle vücuttaki yağların erimesinde etkilidir. Özellikle göbek bölgesindeki yağları eritme konusunda etkili olduğu bilinmektedir.
  • Sağlıklı Karbonhidrat: Sağlıklı karbonhidratlar vücutta daha yavaş sindirildiği için ani kan şekeri iniş-çıkışlarını engeller. Bu nedenle aniden acıkma gibi sorunlar ortadan kalkar. Diyet gibi dönemlerde bu gibi besinlerin tüketilmesi hem sağlık açısından hem de kilo vermek açısından hayati önem taşır. Bu besinlere örnek olarak tam tahıllı ekmek, pirinç, yulaf gibi besinleri örnek verebiliriz.

3-Bol Su Tüketmek

Yağ yakmak, kilo vermek, diyet yapmak gibi süreçlerde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de düzenli olarak su tüketmektir. Bu dönemlerde tüketilen su, vücuttan toksin maddelerin atılmasına ve metabolizma hızının düzenlenmesine katkıda bulunur.

Ayrıca su, hormonların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için gereklidir. Sağlıklı bir insanın günde yaklaşık 2 litre su tüketmesi idealdir. Kilo verme sürecinde ise midede fazla yer kaplaması sebebiyle daha az yemek yemenize sebep olur. Bu nedenle yağ yakımı gibi süreçlerde bolca tüketilmelidir.

Elbette tüm bu bilgilerin yanı sıra, bu süreçte bir uzmandan yardım almak en iyi sonuçlara ulaşmanıza sebep olacaktır. Herkesin bedeni kişiye özgüdür ve yöntemler değişiklik gösterse de bu yazımızda verdiğimiz bilgiler çoğu kişide etkili olan yöntemlerdir. Beslenme tavsiyesi değildir, nihayetinde uzman bir hekimden yardım almak en kesin yöntemdir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.