Angelina Jolie Filmleri: Dillere Destan Olmuş 10 Film!

Akıllara Kazınan Yabancı Angeline Jolie Filmleri!

0

Angelina Jolie filmleri gerek eski sinema gerekse yeni sinema sektörüne kolayca uyum sağlayabilen filmlerdir. 1975 yılı doğumlu 47 yaşında olan Angelina Jolie, sinema ve televizyon için çok önemli bir isim olmaktadır. Bununla beraber profesyonellik, yetenek ve tecrübe de eklendiğinde  Angelina Jolie filmleri dillerden düşmemektedir.

Angelina Jolie Filmleri Hangi Konuları İçermekte?

Angelina Jolie filmleri romantik filmler de dahil olmak üzere aksiyon macera içerikli filmleri bünyesinde barındırmaktadır. Angelina Jolie filmleri her türden izleyiciye içerik ve görsel şölen sunmaktadır.

angelina-jolie-filmleri
Angelina Jolie Filmleri

Angelina Jolie filmleri genel olarak konu, olay örgüleri ve diğer oyuncu seçimleriyle dikkat çekmektedir. Bu sayede de çoğu kitleden izleyiciye hitap etmektedir. İlgilenilen, sevilen film içerikleri veya oyuncuları Angelina Jolie filmleri içinde ve arasında bulmak oldukça kolay olacaktır.

1-Bay ve Bayan Smith( Mr and Mrs Smith )

Angelina Jolie filmleri arasında akıllara ilk gelen iyi Angelina Jolie filmlerden birisi olmaktadır. 2005 yapım yılına sahip bir aksiyon filmidir. Bu filmde başrolleri iki başarılı oyuncu olan Angelina Jolie ve Brad Pitt paylaşmaktadır.

Filmin olay öyküsü evli çiftin birbirinden habersiz, rakip olan iki organizsyona tetikçi olarak hizmet etmesi üzerine şekillenmektedir. Bu filmde hem macera ve aksiyona hem de romantik tarza doyacaksınız.

2-Malefiz( Maleficent )

Malefiz, Angelina Jolie filmleri arasında yeni yapımlarda göze çarpan, dikkat çeken filmler arasındadır. Gösterime giriş yılı 2013 olan bu filmde Angelina Jolie’yle Ella Purnell, Elle Fanning başta olmak üzere birçok oyuncu bir araya gelmektedir.

Olay öyküsü , Uyuyan Güzel filminde hikayeyi kötü karakter olan Malefiz’in gözünden anlatmasıyla oluşmaktadır. Devam filmi olarak Malefiz: Kötülüğün Gücü adında bir yapım da oluşturulmuştur. Fantastik/ macera türüne örnek olan Angelina Jolie filmleri kategorisindedir.

3-Aklım Karıştı( Girl, Interrupted )

Türkiye’de fragmanı yayınlanıp gösterime girmemiş olan 1999 yılı yapımlı bir filmdir. Bu filmde Angelina Jolie ve Winona Ryder başrolleri paylaşmaktadır.

Filmde 18 ay boyunca akıl hastanesinde kalan bir gencin hikayesi anlatılmaktadır. Bilim kurgu ve dram türlerine örnek olan bu film Angelina Jolie filmleri arasında eski yapımlara örnektir.

4-Turist( The Tourist )

Altın küre ödüllü, Angelina Jolie filmleri arasında yer almaktadır. 2010 yılında gösterime giren bu filmde Jhonny Depp ve Angeline Jolie başrolleri oynamaktadır.

Filmin olay öyküsü Amerikalı turistin işlediği suçu örtmek için bir kadını kullanmasını içermektedir. Romantik ve gerilim türlerine ait olan bu yapımda ikili ilk defa yan yana gelmiştir. Bu sebeple de ilgileri kolayca üzerine çekmiştir. Filmin repliklerinin hala daha karşılaşılan replikler arasında yer aldığı görülmektedir.

5-Kemik Koleksiyoncusu

Kemik Koleksiyoncusu, Jeffery Deaver’ın kitabından uyarlanan 2000 yılı çıkış tarihli bir filmdir. Bu uyarlama filmde başrolleri Angeline Jolie ile birlikte Denzel Washington paylaşmaktadır.

Filmin olay öyküsü, geçirdiği kazayla birlikte felç kalan ve cinayet ipuçlarını çözemeyen Lincoln’ün başarılı bir polis olan Amelia ile bu ipuçlarının değerlendirmesini yapmaktır. Katilin yakalanması amaçlanmıştır. Bu sebeple de gerilim/ gizem ve polisiye film türleri arasında yer almaktadır.

6-Hayatın Benim( Taking Lives )

“O seni, sen olabilmek için öldürecek” sözünün basın reklamında kullanıldığı, 2004 çıkış yıllı bir filmdir. Bu filmde başrolleri Angelina Jolie ve Ethan Hawke üstlenmiştir.

Filmin konusu uzmanlık alanı analistlik ve çözüme kavuşamamış cinayetlerin çözülmesi olan genç bir kadının oldukça farklı bir seri katille karşılaşması üzerinedir. Burada seri katil, katlettiği kurbanların kimliklerini çalıp kurbanların hayatını yaşamaktadır. Angelina Jolie filmleri arasında fazlaca gerilim ve suç dolu olan polisiye filmidir.

7-Ajan Salt

Phillip Noyce’un yönetmenliğinde 2010 yılında gösterime girmiş olan bir filmdir. Filmin başrollerinde Angelina Jolie ve Liev Schreiber boy göstermektedir.

Filmin olay örgüsü Rus casusu olmakla suçlanan Ajan Salt’ın bağlılığının test edilmesi üzerine şekillenmektedir. Daha sonraları kendini kurtarmak ve aklayabilmek için tüm mesleki bilgilerini kullanarak Salt kaçacaktır. Olaylar burada da bitmeyecektir. Casusluk/ gizem ve gerilim kategorilerinde yer alabilen bir casusluk filmidir.

8-Angelina Jolie Filmleri Arasında İlgi Çeken: Hayatın Kıyısında( By the Sea )

Filmin yönetmen koltuğunu ve senaryo yazımını Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin üstlendiği bir filmdir. Aynı şekilde bu ikiliye başrollerde de karşılaşılmaktadır. 2015 tarihinde gösterime girmiş görece yeni yapımlı bir filmdir.

Filmin olay örgüsünde yazar olan bir adamın üretme açısından zorluk yaşaması ve değişiklik istemesi vardır. Evlilik hayatı riskli bir durumda olan bu çiftin, otelde yan oda komşularının evliliği bazı olaylara ve durumlara bakış açısını değiştirecektir. Romantik ve dram türlerine girecek olan bir filmdir.

9-Sahtekar( Changeling )

Angelina Jolie’nin başrolde olduğu bu yapımda Jhon Malkovich, Jeffrey Donovan gibi birçok oyuncu yer alıyor. Gösterim yılı 2009 olan bu yapımda da çoğu duygu ve durum oldukça iyi işlenmiştir.

Filmin konusu, banliyöde yaşayan bir telefon operatörü olarak çalışan annenin her zamanki gibi bir gün sabah işe gitmek için evden çıkması ve geri döndüğünde hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmesidir. Eve döndüğünde evladını ortalıkta göremeyen annenin üzücü dramının anlatıldığı bu film, Angelina Jolie filmleri arasında en sıra dışı yapımdır. Sahtekar filminde Angelina Jolie inanılmaz bir performans sergilemiştir.

10-Günahkar ( Original Sin)

Angelina Jolie filmleri arasında uyarlama filmler arasında olan bir yapımdır. Cornell Woolrich tarafından yazılmış olan Waltz into Darkness romanından uyarlanmıştır. 2001 gösterim tarihli bu filmde başrolleri Angelina Jolie ve Antonio Banderas paylaşmaktadır. Günahkar filmi Angelina Jolie filmleri arasında kadın ve erkek ilişkilerini anlatan tarzdandır.

Film, genç ve güzel bir kadının esrarengizce genç bir adamın aklını başından aldığı bir olay öyküsüne sahiptir. Kadın, genç adamı bazı sahtekarlık olaylarına bulaştırıp onu çıkamayacağı suç bataklıklarına sürüklemiştir. Bunlar yaşanırken genç adam, genç kadının onu hiç sevmediğini öğrenince derin bir şok yaşayıp ondan intikam almayı planlayacaktır. Romantik/ gerilim kategorisine dahil olan bu filmde bazı şeyleri kavrayıp anlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: En İyi 10 Tayvan Drama Dizileri Listesi!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.