Çekik Göz Makyajı ile Gözlerini Daha Çekik Yapabilirsin!

Çekik Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

0

Çekik göz makyajı ile gözlerinizin daha parıltılı ve daha çekik görünmesini istiyorsan işte bu 8 yöntem ile gerçekleştirin.

Çekik göz makyajı son yıllarda oldukça popüler olan uygulaması ile istediğin göz yapısına ulaşmak artık mümkün. Çarpıcı görünmek ve dikkat çekici görünmek için badem göz makyajı tercih edilse de bu yöntem düşük gözlü insanlara uygun değildir.

Çekik göz makyajı düşük gözlü insanlar tarafından tercih edilmektedir. Bu da bazen faciaya dönüşebilmektedir. Fakat çekik göze makyaj tekniği sayesinde gözlerinizi daha kalkık görünmesini sağlayabilirsin. Elbette gözleriniz için doğru göz farı ve ruj seçmeyi unutmamalısın. Aksi halde gözlerini daha çekik yapmak için adımlar atamayabilirsin.

Çekik Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

cekik-goz-makyaji
Çekik Göz Makyajı

Çekik göz makyajı için düşük göz yapısına sahipsen bilmesin ki mutlaka gözün dış kısmı önemlidir. Buradaki amaç, ameliyatsız çekik göz mantığını kavrayıp, insanların dikkatini çekerek gözlerinizi daha çekik göstermektir. Genelde bu, koyu bir far dokunuşu veya yukarıya doğru üçgen şeklini göz formu belirginleştirerek oluşturulur.

Gözlerini hem çekik hem de daha büyük görünmesini istiyorsanız, katlanma çizgisine ek olarak parlak ve açık renkte farlar ile bunu çözebilirsin. Böylece kuyruklu eyeliner ile gözlerinizi daha fazla ön plana çıkarabilirsin. Bu aynı zamanda gözleri çekik göstermek için saç modelleri ihtiyacını giderecektir.

Doğru Eyeliner ile Çekik Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Doğru eyeliner ile çekik göz makyajı uygulayarak daha çekici ve çekik görünmek hayat kurtaracaktır. Eyeliner kullanmak isteyenlerin bir çoğu düşük göz yapısından şikayet ederler. Fakat bu durumlar için ince uçlu eyeliner sayesinde istediğiniz çekik göze kolaylıkla sahip olabiliyorsunuz.

Bunun için en çok önerilen, eyeliner sürken her zaman kuyruk bölümünden başlamaktır. Kuyruk oluştuktan sonra işlem basit, sadece kirpik dibinden ince çizgiler halinde göz pınarına kadar ilerlemektir.

İhtiyacın olan şey, gözlerinizi daha çekik ve kalkık göstermek istiyorsan, göz pınarlarına doğru inceleyen yapıda kuyruk bölümünden daha kalın eyeliner stilini tercih etmen daha iyi olacaktır. Kısaca kuyruğu ne kadar yukarıya yaparsan göz yapın daha kalkık olacaktır.

Eğer doğru eyeliner ile çekik göz makyajı nasıl yapılır sorusuna yeterince yanıt bulamadıysan aşağıda 8 yöntem ile daha çekik gözlere sahip olabilirsin.

İşte senin için hazırladığımız bu benzersiz uygulama sayesinde gözleri çekik göstermek için hileler

1- Ten Renginde Göz Kalemi Kullanmak

Çekik gözlü makyaj için bilinmeyen bir yöntem ten renginde göz kalemi kullanmaktır. Genelde gözün iç kısmına koyu renkler veya siyah kalem sürmek popüler olsa da gözlerinizi daha küçük gösterdiğini farketmişsinizdir.

Eğer çekik gözlü makyaj için gözlerinin çekik olmasını istiyorsan ten renginde kalem kullanmalısın. Çekik gözlere sahip olmak istiyorsan, göz bebeğinin dış ucundan gözün pınar kısmına kadar kalemi sürmelisin. Göz bebeğinizin dış kısmına ise koyu renkler tercih ederek gözlerinizin daha çekik görünmesini sağlayabilirsin.

cekik-goz-makyaji

2- Açık Renkte Farlar Kullanmak

Çekik göz makyajı düşük gözlere sahip olanlar için biçilmiş bir kaptandır. Gözlerinin yapısı düşük ise belki de en çok yaptığın hata, koyu renkli farlar kullanmanızdır. Koyu renk farlar, gözlerinizi çekik yapmak için yapsan da aslında gözlerinizi daha küçük gösterecektir.

Daha çarpıcı görünmek ve çekik gözlere sahip olmak istiyorsan açık renkte farlar kullanmak seni daha iyi yapacaktır. Çekik göz makyajı için tercihin toz pembe, açık mavi veya şampanya rengini kullanman seni daha enerjik gösterecektir.

3- Takma Kirpik Kullanmak

Çekik göz makyajı uygulamak için düşük göz kapaklarına sahipsen belki de en basit yol olan takma kirpik kullanmaktır. Takma kirpik kullanmak istersen mutlaka uzun kirpik yerine tekli kirpikleri kullanabilirsin. Ama gözlerinizin şakak kısmına takacağın uzun kirpikleri kullanırsan gözleriniz daha çekik görünecektir.

4- Belirgin Hatta Eyeliner Kullanmak

Gözleri çekik göstermek için hileler sayesinde göz şeklini belirginleştirmek için eyeliner kullanılması gereklidir. Gözleri çekik göstermek için eyeliner uygulaması esnasında yapacağınız adım ile gözlerin daha çekik olabilir. Düşük göz yapısına sahipsen, eyeliner ile göz bebeğinden başlayıp, dışa doğru çektiğinde eşsiz çekik gözlere sahip olabilirsin.

Eyeliner kullanarak yapacağın hatta yukarıya doğru çekileceğinden dolayı sona doğru inceleyen kuyruk oluşur. Ama buruna yakın hattın çok ince olmamasına dikkat etmelisin aksi halde yapacağın işlem geçersiz olabilir. Bu aynı zamanda doğru eyeliner ile çekik göz makyajı nasıl yapılır sorusunun bir cavabıdır.

cekik-goz-makyaji

5- Maskara Kullanmak

Çekik göz makyajı uygulaması esnasında göz yapınıza uygun olarak doğru bir teknik kullanmak zorunluluktur. Ama merak etme, bunun için maskara kullanmak ile kolayca dış köşelere yoğunluk vererek çekik gözlere sahip olabilirsin. Sadece dikkat etmen gereken maskara uygulama esnasında dipten uca özen göstermek ve maskara döndürme hareketi ile yoğunluk katmandır.

6- Göz Pınarı Uygulaması

Çekik göz makyajı mantığının bir diğer yöntemi ise göz pınarı uygulamasıdır. Göz yapınız ne olursa olsun göz pınarı uygulaması ile sedefli farlar ile gözlerine hafif ışıltı yapabilirsin. Göz şakaklarının yanını koyu gösterme gibi gözünün çekiklik için benzer bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamanın sonunda sadece far fırçası ile gözlerinizi yukarı doğru ve büyük görünmesini sağlayabilirsin.

cekik-goz-makyaji

7- Kaş Rengi Uygulaması

Çekik göz makyajı uyguladıysan kesinlikle kaş renginin önemi büyüktür. Kaş renginiz kullandığınız far ile aynı renkte olmalı ve varsa boşluklar hızlıca kapatılmalıdır. Aksi halde çekik göz uygulamanız boşa gidebilir.

8- Kore Çekik Göz Makyajı Uygulaması

Korelilerin göz makyaj uygulamasında gözleri daha büyük yapmak vardır. Kore çekik göz makyajı yapmak da aslında göz kapaklarına ince bantlar yapıştırıp, göz pınarı ve dış kısımlara koyu renkte eyeliner sürerek büyük göstermelerini sağlanmaktadır. Gözleri çekik göstermek için bant

Gözleri çekik göstermek için bant kullanılan bu uygulamada kalemden de faydalanır. Daha masum görünmek için kalem gözlerin iç ve dış köşe bölümlerine aşağıya doğru uygulanır. Böylece istediğin görüntüye kısa sürede ulaşabilirsin. Buradaki püf nokta daha sonra aydınlatıcılar kullanarak cildi daha pürüzsüz yaparak uygulamayı tamamlamaktır. Bunun yanında gözleri çekik göstermek için saç modelleri kullanarak kore stili daha çekik ve belirgin gözlere sahip olunabilir.

İlginizi Çekebilir: Saç Uzatma İçin Neler Yapılmalıdır?

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.