Kimyasal Peeling Nedir? Bakım ve Tedavi Yöntemleri Neler?

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

0

Kimyasal peeling nedir? Kimyasal peelingi kimler yaptırabilir? Teknoloji ve tıp ilerledikçe güzellik sektöründeki bakım yöntemleride zamanla değişmektedir. Son zamanlarda oldukça popüler olan kimyasal peeling insanlar tarafından fazlasıyla merak edilmekte. Kimyasal peeling ciltteki bir çok kusurun tedavisinde kullanılmaktadır.

Kimyasal Peeling Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Cildi daha genç bir görünüme kavuşturup, canlanmasını sağlamak için cilde bir veya birkaç tane kimyasal asit uygulanır. Bu kimyasal asitler ile ciltte kontrollü bir şekilde hasarlar oluşturup sağlıklı derinin ortaya çıkması amaçlanmaktadır.

Günümüzde kimyasal peeling sadece güzellik sektöründe değil birçok dermotolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Kimyasal peeling nedir diye merak eden kişiler bu tedavi ve bakım yöntemininin nasıl uygulandığınıda merak etmektedirler. Peki kimyasal peeling nasıl uygulanır?

Kişinin derisinin mevcut durumuna göre doktor tarafından uygun asit seçilir. Ardından doktorun seçimi ile kişinin yüz, boyun, eller, kollar ve göğüs bölgesine uygun miktarda bu asit uygulanır. Kimyasal peelig yüzeysel, orta ve derin uygulama olarak üç farklı düzeyde gerçekleşir.

Yüzeysel Kimyasal Peeling Nedir?

kimyasal-peeling-nedir
Kimyasal Peeling Nedir

Derinin en üst tabakasına uygulanan bir yöntemdir ve ciltteki gözeneklerin azalarak kırışıklıkların en aza inmesi hedeflenir. Alfa hidroksi asitler (AHA) kullanılır. Uygulama esnasında ilk olarak hafifbir yanma, kızarıklık ve deride batma hissiyatı oluşabilir. Fakat deri kısa bir süre içerisinde kendini toparlar.

Bu yöntem ile derideki ince kırışıklıklar, cilt tonundaki eşitsizlikler, akne ve cilt kuruluğu tedavi edilir. Tedavi süresi, 1-4 hafta arasında 4 veya 8 seans olarak uygulanmaktadır.

Orta Derinlikteki Kimyasal Peeling Nedir?

Derinin en üst tabakası ile orta tabakasının tedavi edilmesidir. Alfa hidroksi asitler (AHA) ve triklorasetik asit (TCA) kullanılır. Uygulanan asitler sonrasında, derideki soyma etkisi daha derin olabilir. İşlem sonrasında ilk olarak kızaran deri kabuk bağlar ve soyulmaya başlar. Soyulan derinin ardından daha sağlıklı bir cilt ortaya çıkar.

Bu peeling yöntemi ile derideki leke, kırışıklık, sivilce izleri gibi sorunların tedavisi hedeflenir. Tedavi süresi; 2 veya 4 ayda bir en az 2 en çok 4 seans uygulanmaktadır.

Derin Kimyasal Peeling Nedir?

Derinin ilk, orta ve orta derin tabakasına uygulanan peeling işlemidir. Fenol ve yüksek oranda TCA asitleri kullanılır. İşlem yapılırken lokal anestezi yapılmalıdır. Derinin orta derin tabakasına asit işlemi uygulandığı için iyileşme süreside uzayabilmektedir. Bu peeling yöntemi ile derin izlerin tedavisi amaçlanır ve tedavi kısa sürede etkisini gösterir. Tek seferlik uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Kimyasal Peeling Öncesi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

kimyasal-peeling-nedir

Kimyasal peeling nedir ve hangi hususlara dikkat etmek gerekir? işleminin kısa sürede etki etmesini istiyorsanız mutlaka bu uyarıları dikkate almanız gerekmektedir. Kimyasal peeling öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar şöyledir:

  • Mutlaka doktor kontrolünde ilerlenmelidir.
  • Peeling öncesi tedavinin etkisini daha da arttıracak kremler kullanılmalıdır.
  • Tedaviye başlamadan yaklaşık 1 ay önce mutlaka güneş kremi kullanımına başlanmalıdır.
  • Leke tedavisi uygulayan kişilerin 1 ay önceden renk açıcı kremler kullanması gerekmektedir.
  • Kimyasal peeling nedir diye merak eden kişiler, tedaviye başlamadan en az bir hafta önce saçınıza perma veya saç boyası gibi kimysal işlemler yaptırmayınız.
  • Tedavi için bahar ya da kış ayları tercih edilmelidir.

Eğer yukarıdaki uyarılara dikkat ederseniz, uygulanan işlemlerin etkisini daha kısa sürede görmeye başlayabilirsiniz.

Kimyasal peeling nedir diye merak eden kişilerin. Tedavi sonrasında da dikkat edeceği unsurlarıda bilmesi gerekmektedir. Kimyasal peeling yaptırdıktan sonra dikkat edeceğiniz her unsur tedavinin başarısını doğru oranda etkilemektedir. Tedavi sonrası dikkat edilmesi gereken unsurlar ise şöyledir:

  • Mutlaka güneş kremi kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca güneş ışığına doğrudan çıkılmamalıdır.
  • Tedaviden sonra hemen duş alınmamalıdır. İlk haftalar ılık su ile duş alınması tavsiye edilmektedir.
  • Makyaj vb gibi yöntemler uygulanmamalıdır.
  • Doktorunuzun tavsiyesi dışında herhangi bir ürün kullanılmamalıdır.

Kimyasal Peeling Faydaları Nelerdir?

kimyasal-peeling-nedir

Kimyasal peeling nedir ve faydaları nelerdir? Kimyasal peeling işleminin cilt için birçok faydası bulunmaktadır. Lekeli ve problemli ciltler kısa sürede tedavi edilir. Kimyasal peeling nedir? Işıltılı ve güzel bircilt  görünüme sahip olmak isteyen kişilerin yaptırdığı bir peeling yöntemidir. Kimyasal peeling ile tedavi edilen problemler şöyledir;

  • Ciltte meydana gelen kırışıklıklar
  • Ciltte sonradan oluşan lekeler
  • Çil ve melazma problemleri
  • Hamilelik döneminde oluşan lekeler
  • Akne ve sivilce izleri tedavi edilmektedir.

Kimyasal Peeling Zararları Nelerdir?

Kimyasal peeling zararları yok denecek kadar azdır. Eğer doktorunuzun uyarılarını dikkate alır ve uygularsanız herhangi bir sorun ile karşılaşmayabilirsiniz. Fakat güneş ışılarına mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde cildiniz ciddi zararlar görebilir. Eğer soyulan derinize uygun bakımları yapmazsanız cildiniz enfeksiyon kapabilir. Bu nedenle soyma işlemi düzgün ve dikkatli yapılmalıdır.

Soyma işlemi düzgün ve dikkatli yapılmalıdır. Aksi takdirde ciltte meydana gelen kabuklar çizilirse ciltte, beyaz ve kahverengi çukurlar oluşabilir. Kimyasal peeling nedir diye araştıran kişilerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Kimyasal Peeling Sonrası Kahverengi Lekeler Geçiyor Mu?

kimyasal-peeling-nedir

Kimyasal peeling ile cilt yenilenmesi hedeflendiği için oluşan kahverengi lekelerinde en aza inmesi hedeflenmektedir. Bu nedenle kimyasal peeling nedir konusunu araştıran kişiler kahverengi lekelerinde geçip geçmediğini merak etmektedir. Bu durum kişiden kişiye değişebilmektedir. Fakat çoğunlukla yapılan işlemler sonrası kahverengi leke görünümünde ciddi azalmalar meydana geldiği görülmektedir.

Evde Kimyasal Peeling Yapılması Sakıncalı Mıdır?

Kimyasal peeling nedir ve evde uygulanabilir mi ? Kimyasal peeling işleminin evde uygulanması uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Ev tipi ürünlerin içerisindeki etken maddeler az olduğu için beklenen etki görülemeyebilir. Ayrıca yapılacak işlemlerin temiz bir ortamda mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde ciltte enfeksiyonlar oluşabilir ve kalıcı hasarlara yol açabilirsiniz.

Kimyasal Peeling Yaptıranlar Neler Söylüyor?

kimyasal-peeling-nedir

Kimyasal peeling nedir diye merak eden kişiler oldukça fazladır. Bu nedenle daha önce bu yöntemi kullanan kişilerin yorumları önem arz etmektedir. Bir çok sosyal medya platformunda kimyasal peeling ile ilgili bir çok yorum bulunmaktadır. Bunlardan biri de ‘Eksi Sözlük’ platformudur.

Kimyasal Peeling – Ekşi Sözlük Yorumları Neler?

Ekşi sözlük platformunda bazı kullanıcılar kimyasal peeling nedir konusu ile ilgili tecrübelerini paylaşmaktadırlar. Yorumlar genel olarak kimyasal peeling işlem sürecinin meşakatli olduğu yönündedir. Fakat kullanıcıların bir kısmı bu yöntemden oldukça memnun kalmıştır. Kimyasal peeling işlemi ile memnun olmayan kullanıcılarda bulunmaktadır.

Kimyasal Peeling Seans Ücreti Ne Kadar?

Kimyasal peeling nedir diye merak eden kişiler, fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmayı istemektedirler. Çünki kimyasal peeling cilt bakım yöntemleri arasında biraz daha pahalıdır. Doktor kontrolünde ilerlemesi tavsiye edilen bu peeling yöntemi için net bir fiyat verilememektedir. Bunun nedeni ise kişinin tedavi yöntemine göre ve seans süresine göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: 1 Haftada Sivilceden Kurtulma Sanatı Karşınızda!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.