Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır, Nasıl Sürülür?

0

Kendi duvar kağıdını kendisi yapıştırmak isteyenler, ‘Duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl kullanılır?’ konusunu sıklıkla gündeme getirmektedir. Öncelikle bu işlemin hayli basit olduğunu, sadece teknik detayları öğrenerek evde kendiniz kolayca halledebileceğinizi belirtelim.

Yaşam alanı dekorasyonunda son yılların en popüler ürünleri olan duvar kağıtları, 2022 yılı trendlerini de belirlemeye devam ediyor. Ofislerde rüstik motifler, evlerde ise düze renkler sevilerek kullanılıyor. Üstelik eskiden zor ulaşılan bir yapıda olmasına rağmen artık günümüzde hemen herkesin evinde görmek mümkün. Peki ama nasıl yapıştırılabilir? İşte detaylar…

Eğer duvar kağıdı modelleri ile modern bir dekorasyon yapmak istiyorsanız öncelikle kaliteli bir ürün temin etmeniz gerekir. Bu ürünlerin kalitesi, uzun ve sağlıklı kullanımlarıyla doğru orantıda ilerlemektedir. Yeşil Parke bu konuda en iyi seçenek.

Ürünleri temin ettikten sonra da yapıştırma aşamasına geçiliyor. Unutulmamalıdır ki sadece üst kalite ürüne sahip olmak yeterli değildir. Şıklığı ve dayanıklılığı ortaya çıkarmak için verimli bir şekilde yapıştırma işleminin uygulanması gerekir.

Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

duvar-kagidi-yapistiricisi-nasil-kullanilir
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl kullanılır ? sorusunu maddeler halinde anlatmakta fayda var.

  1. Öncelikle toz tutkal ürünü temin etmelisiniz. Bu alanda en işlevsel yapıştırıcı toz tutkallardır. Ürünler genelde 125-250-500 ve 1000 gramlık ambalajlarda satılmaktadır. İhtiyacınıza en uygun oranı seçerek işe koyulabilirsiniz.
  2. Sıradaki aşama tozlu yapıdaki tutkalı su kıvamına getirmek var. Bunun için geniş bir kaba ihtiyacınız olacak. Eğer seçtiğiniz 125 gramlık bir tutkalsa bunun için 6 litre suya ihtiyacınız olacak.
  3. Çeşme suyu ile tozu çay ya da çorba hazırlar gibi karıştırmalısınız. Ortalama 5-6 dakika sürüyor bu işlem. Daha sonra istenilen kıvama geldiğini göreceksiniz.
  4. Hazırlanan karışımın ardından 10 dakikalık bir dinlendirme uygulayın. Sonrasında dilerseniz 2 gün kadar bu yapıştırıcıyı muhafaza edebilirsiniz.

Kaliteli duvar kağıtları ile yapıştırıcılar birleştiğinde çok iyi sonuç vermektedir. Yeşil Parke koleksiyonunda bulunan ürünleri tercih ederek bu süreci en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve ürün temini için sizleri iletişim araçlarımızı kullanmaya davet ediyoruz.

Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nereye Sürülür?

duvar-kagidi-yapistiricisi-nasil-kullanilir

Ev ya da ofis alanlarında duvar kağıdı ürünlerini bireyler kendi imkanlarıyla yapıştırabilmektedir. Bunun için bazı önemli faktörleri bilmek yeterli. Böylece kusursuz bir dekorasyon süreci yaşanır. Bunlardan birisi de yapıştırıcının nereye sürüleceğidir. Kimi zaman bu tutkallar kağıdın alt zeminine uygulanırken kimi zaman da duvara uygulanmaktadır. Bu ayrımı bilmek, süreci verimli kılar.

Duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl kullanılır? sorusunun en önemli ayaklarından birisi de uygulama alanıdır. Burada dikkat etmeniz gerek en önemli husus, kağıdınızın temel özelliğidir. Eğer ürünün alt zemini kağıttan oluşuyorsa her zaman için tutkal buraya sürülür. Velev ki ürün zemini kağıttan değil de elyaf gibi materyalden oluşuyorsa bu durumda da tutkal duvara sürülmesi gerekir. Bu ayrıma dikkat ediniz. Aksi halde kağıdın duvara sağlıklı yapışması mümkün olmaz.

duvar-kagidi-yapistiricisi-nasil-kullanilir

Duvar Kağıdı Tutkalı Ne Kadar Sürede Kurur | Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Duvar kağıdı kuruma süreleri, ürünün yapısına ve tutkalın kalitesine göre farklılık göstermektedir. Bu konuda en çok kullanılan toz tutkal türleri göz önünde bulundurarak bir yanıt verebiliriz. Yapıştırma işleminin bitmesinden sonra ortalama 12 saat içerisinde kuruma tamamlanır. Eğer odanın penceresi açılıp havalandırma yapılırsa süreç daha da erken tamamlanmaktadır. Ayrıca klima bulunan alanlarda açılması önerilir. Temiz hava akışının uygulama alanında yüksek miktarda olması, yapışkanın daha iyi ve hızlı korumasını sağlayacaktır. Sıcak ve nemli alanlarda bu süreç ne yazık ki daha da uzamaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.